Teme u kojima se diskutovalo nedavno | Odgovori na Vaše poruke
| Dobrodošli na Serbianbloggers.Info forum. Radujemo se što ste sa nama. Trenutno pristupate forumu u svojstvu gosta. Usled ovoga ne možete da odgovarate na postojeće niti započnete nove teme. Ako se pridružite zajednici, dobićete pristup ovim opcijama, ali i biti u mogućnosti da prilagodite lični profil, započnete ankete, i još mnogo toga. Registracija je brza i jednostavna, a najvažnije - potpuno besplatna. Kliknite ovde da postanete član foruma! Ako ste se ranije registrovali, molimo vas da se prijavite sa vašim korisničkim podacima da biste imali pristup svim funkcijama foruma: |
| Pomoć! Spam!; Kako se rešiti neželjenih komentara? | |
|---|---|
| Topic Started: Dec 17 2008, 04:17 PM (338 Views) | |
| CyberCat | Dec 17 2008, 04:17 PM Post #1 |
|
Help! Danas mi je stiglo više od 150 spam komentara na tekstove, sa tendencijom da će ih biti još. Uključena mi je opcija u WordPressu da moram da odobrim svaki komentar ali mi neprestano stižu novi neželjeni komentari. Ima li neki plug-in koji to može da reši? |
![]() |
|
| Maladict | Dec 17 2008, 07:40 PM Post #2 |
|
Ne znam rešenje problema, ali saučestvujem sa tobom jer imam sličnu situaciju na svom blogu. |
![]() |
|
| CyberCat | Dec 18 2008, 11:59 PM Post #3 |
|
I to tako ide u nedogled....
|
![]() |
|
| Maladict | Dec 19 2008, 08:59 AM Post #4 |
|
Što ne probaš Akismet? On je default widget na WP koji se koristi za škartiranje spam komentara, mada nije svemoguć. |
![]() |
|
| CyberCat | Dec 21 2008, 11:38 PM Post #5 |
|
Upravo sam stavila Akismet pa ću videti ima li nekih promena. Danas mi je stiglo preko 200 spam poruka
|
![]() |
|
| Wooglah | Dec 21 2008, 11:50 PM Post #6 |
|
Administrator
|
Akismet je jako dobar, ali su mu potrebna neka pode[avanja. Plus, uvek je dobro blacklistovati korisnike ili IP adrese sa kojih stalno sti\e spam... |
![]() |
|
| CyberCat | Dec 22 2008, 09:38 PM Post #7 |
|
Za sada se pokazao više nego dobar. za dva dana zaustavio preko 700 spam poruka Neverovatno kolika količina spama. Bar mi ne zatrpava sanduče.Wooglah, da li ima razlike ako u black listu WP podešavanja stavim IP adrese iz spam komentara i ako ih Akismet već i sam klasifikuje kao spam? |
![]() |
|
| Wooglah | Dec 22 2008, 11:11 PM Post #8 |
|
Administrator
|
Pa ako ih je sam ubacio ne moraš opet. |
![]() |
|
| CyberCat | Dec 22 2008, 11:38 PM Post #9 |
|
OK, tnx
|
![]() |
|
| 1 user reading this topic (1 Guest and 0 Anonymous) | |
| « Previous Topic · Napredne Blog Tehnike · Next Topic » |

Neverovatno kolika količina spama. Bar mi ne zatrpava sanduče.
8:15 AM Jul 30