Welcome Guest [Log In] [Register]
Agregator | Saveti i trikovi | Facebook Grupa | Last.FM grupa | BlogCatalog grupa
Teme u kojima se diskutovalo nedavno | Odgovori na Vaše poruke 
Dobrodošli na Serbianbloggers.Info forum. Radujemo se što ste sa nama.

Trenutno pristupate forumu u svojstvu gosta. Usled ovoga ne možete da odgovarate na postojeće niti započnete nove teme. Ako se pridružite zajednici, dobićete pristup ovim opcijama, ali i biti u mogućnosti da prilagodite lični profil, započnete ankete, i još mnogo toga. Registracija je brza i jednostavna, a najvažnije - potpuno besplatna.

Kliknite ovde da postanete član foruma!

Ako ste se ranije registrovali, molimo vas da se prijavite sa vašim korisničkim podacima da biste imali pristup svim funkcijama foruma:

Username:   Password:
Add Reply
Pomoć! Spam!; Kako se rešiti neželjenih komentara?
Topic Started: Dec 17 2008, 04:17 PM (338 Views)
CyberCat
Member Avatar

Help!

Danas mi je stiglo više od 150 spam komentara na tekstove, sa tendencijom da će ih biti još. Uključena mi je opcija u WordPressu da moram da odobrim svaki komentar ali mi neprestano stižu novi neželjeni komentari. Ima li neki plug-in koji to može da reši?
Offline Profile Quote Post Goto Top

Maladict
Member Avatar

Ne znam rešenje problema, ali saučestvujem sa tobom jer imam sličnu situaciju na svom blogu.

CyberCat
Member Avatar

I to tako ide u nedogled.... :'(

Maladict
Member Avatar

Što ne probaš Akismet? On je default widget na WP koji se koristi za škartiranje spam komentara, mada nije svemoguć.

CyberCat
Member Avatar

Upravo sam stavila Akismet pa ću videti ima li nekih promena. Danas mi je stiglo preko 200 spam poruka :'(

Wooglah
Member Avatar
Administrator
Akismet je jako dobar, ali su mu potrebna neka pode[avanja. Plus, uvek je dobro blacklistovati korisnike ili IP adrese sa kojih stalno sti\e spam...

CyberCat
Member Avatar

Za sada se pokazao više nego dobar. za dva dana zaustavio preko 700 spam poruka :O Neverovatno kolika količina spama. Bar mi ne zatrpava sanduče.

Wooglah, da li ima razlike ako u black listu WP podešavanja stavim IP adrese iz spam komentara i ako ih Akismet već i sam klasifikuje kao spam?

Wooglah
Member Avatar
Administrator
Pa ako ih je sam ubacio ne moraš opet.

CyberCat
Member Avatar

OK, tnx :)

1 user reading this topic (1 Guest and 0 Anonymous)
« Previous Topic · Napredne Blog Tehnike · Next Topic »
Add Reply