Welcome Guest [Log In] [Register]
Agregator | Saveti i trikovi | Facebook Grupa | Last.FM grupa | BlogCatalog grupa
Teme u kojima se diskutovalo nedavno | Odgovori na Vaše poruke 
Dobrodošli na Serbianbloggers.Info forum. Radujemo se što ste sa nama.

Trenutno pristupate forumu u svojstvu gosta. Usled ovoga ne možete da odgovarate na postojeće niti započnete nove teme. Ako se pridružite zajednici, dobićete pristup ovim opcijama, ali i biti u mogućnosti da prilagodite lični profil, započnete ankete, i još mnogo toga. Registracija je brza i jednostavna, a najvažnije - potpuno besplatna.

Kliknite ovde da postanete član foruma!

Ako ste se ranije registrovali, molimo vas da se prijavite sa vašim korisničkim podacima da biste imali pristup svim funkcijama foruma:

Username:   Password:
Add Reply
CIV 4 - Colonization; Super igra
Topic Started: Nov 6 2008, 12:09 AM (408 Views)
GM Ranko
No Avatar

Kuku, kad sam video kako je moj kolega Wooglah ocrneo igru. Evo danima se zanimam, ne mogu da uradim nista drugo...

Stara dobra igra Col bila je specificna u odnosu na Civ, pa je u ColWin varijanti patila od brojnih bagova i koncepcijskih pogresaka. U novi Civ IV endzin, igra se uklapa besprekorno, tako da je osim grafickog, igra dobila i brojna druga koncepcijska unapredjenja. I dalje je vrashki teshka, a finta sa jednim gradom na obali vise ne pali...

GMR
Offline Profile Quote Post Goto Top

DeCoy
Member Avatar
Rookie Stalker
Ja se slažem da nova inkarnacija Col-a zaslužuje sve pokude - bleda kopija onoga što je igra nekada bila :(

Malo toga je uznapredovalo od prethodnog izdanja (konkretno bih pohvalio da su sada FF ekvivalenti svetskim čudima, drugim rečima - može biti samo jedan), a dosta toga je nazadovalo, tj. uprošćeno je.

Zahvaljujući brzom tempu dizanja poreza lakše je odigati jednu brzopoteznu, nego celovečernju partiju...Mneh

BTW, bagovi u Win verziji su baš bili korisni :P , doduše čini mi se da ih u Amiga verziji nije bilo (izašla nešto kasnije)...
Edited by DeCoy, Nov 6 2008, 01:07 AM.

GM Ranko
No Avatar

Ma dobra je igra, ali ima mehaniku drugacij od CIV-a 4. Probaj da igras na Epic levelu i to je otprilike ono sto je nekad bilo... Dobro je sto je taktika sada drugacija, lose je to sto nije intiuitivna. Npr. nekad si mogao da pobedis samo sa Continental Army i topovima, sad je pesadija dobila svoju vrednost i moze da se pobedi na vise nacina, mada su topovi grdno potcenjeni...

Eniac
Member Avatar

trojka mi je oduzela jedno mesec dana zivota tako da sam izabrao da ne instaliram, a-a neka fala XD

archetyper
No Avatar

Iskren da budem, nisam igrao nijednu verziju osim prve Civilizacije, odnosno igrao sam i drugi deo na PC-ju.
Napisao sam opis prvog dela sa Amige:
http://opisi.wordpress.com/2009/02/06/sid-meiers-civilization-amiga/

1 user reading this topic (1 Guest and 0 Anonymous)
« Previous Topic · Igre · Next Topic »
Add Reply